Hoppa över till innehåll

Så hanterar Kumbro-koncernen Covid-19

Kumbro-koncernens bolag omfattar flera verksamheter som är viktiga för ett fungerande samhälle. Med anledning av detta agerar vi för att säkra driften, skydda anställda och öka vår beredskap för ett förvärrat läge. 

KUMBRO STADSNÄT

Fibernät är en samhällsviktig infrastruktur vars betydelse ökar än mer i kristid då allmänhetens tillgång till information är mycket viktig.  Det pågående pandemiutbrottet har också till följd att många arbetar hemifrån eller är hemma sjuka. Det ställer ytterligare krav på tillgänglighet och driftsäkerhet. 

Kumbro Stadsnät har därför upprättat en plan för att säkra driften även med ett större personalbortfall och för kontinuerligt en dialog med våra underleverantörer om deras kapacitet och beredskap. 

Har du problem med din fiberanslutning ska du som vanligt vända dig till din tjänsteleverantör för felanmälan. 

VI VILL GÄRNA HJÄLPA TILL!

I vår tjänsteportal har ett antal tjänsteleverantörer gått samman och erbjuder kostnadsfri internettjänst till ännu inte aktiverade kunder. Om du bor i en fastighet som är uppkopplad till det öppna stadsnätet och ännu inte aktiverat någon tjänst kan du göra det kostnadsfritt via http://orebro.openuniverse.se/orebrostadsnat/internet/privat/ 

KUMBRO VIND OCH ELFÖRSÖRJNING

Kumbro Vind levererar bland annat el till offentliga verksamheter i Örebro och Kumla. Vi bevakar läget noga och har beredskap för eventuellt personalbortfall. Vi för ständigt en dialog med våra driftpartners för att säkerställa leveranser. 

FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER

En del av vårt beredskapsarbete är att föröka begränsa risken för smitta bland våra anställda. För att göra det försöker vi att hålla möten via länk och begränsa antalet externa besökare i våra lokaler. Behöver du nå oss och vet med dig att du har symptom träffar vi dig gärna ändå men i så fall via telefon eller videomöte. 

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på 019-673 22 60 eller info@kumbro.se.